Günümüzde yeni nesil çoğu araçlar otomatik vites olarak üretilirler. Otomatik vites otomobiller, manüel otomobillere göre daha rahat kullanılırken, genelde ehliyet almak isteyen kadın adayların B sınıfı otomatik otomobil ehliyeti ilk tercihi olur.
B Sınıfı Otomatik Otomobil Ehliyeti Yaş Koşulları ve Geçerlilik Süreleri
18 yaşını tamamlamış ve 19 yaşından gün almış her aday B sınıfı otomatik vites ehliyet almak için başvuruda bulunabilir. Ehliyetin, 10 yıl geçerlilik süresi bulunur.10 yılda bir sağlık raporu yenilemek yeterlidir.
Ehliyet Kayıt Evrakları
B sınıf otomatik otomobil ehliyeti almak isteyen adaylar, aşağıdaki tüm evrakları eksiksiz olarak teslim etmelidir.
- – “Sürücü olur” sağlık raporu,
- – Sabıka kaydı,
- – Nüfus cüzdanı fotokopisi,
- – Toplamda 2 adet biyometrik fotoğraf,
- – Kan grubu kartı,
- – Diplomasının, öğrenim gördüğü bilgisinin yazılı olduğu kâğıdın aslı ya da fotokopisi,
- – Adres beyanı,
- – Sözleşme, belgeleridir.
Otomobil Ehliyeti Fiyatları
2019 B sınıfı otomatik otomobil ehliyet fiyatları detaylı bilgi için hemen şimdi kursla iletişime geçebilirsiniz. Yapılan son düzenlemelere göre fiyat bilgisi edinerek, toplamda kurs ücreti ile birlikte ne kadar öğreneceğinize göre bütçe planlaması yapabilirsiniz.
B sınıf otomatik otomobil ehliyeti alarak kullanabileceğiniz araçlar,
- – Otomobil
- – Kamyonet
- – M sınıfı, B1 sınıfı, F sınıfı ehliyet belgelerinin kullandıkları araçlar
- – Motor Bisiklet
- – 4 tekerli motosiklet
- – Traktör
- – Azami yüklü toplamda 4.250 kilogram olan birleşik araçlardır.
Eğitimler ve Sınavlar
Otomatik vites otomobiller için almak istediğiniz kurs 2 aşamada sunulur. İlki Trafik ve Çevre Bilgisi, İlk Yardım Bilgisi, Motor ve Araç Tekniği Bilgisi, Araç Adabı derslerinden oluşan ders programıdır. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği sınavda 70 ve üzeri puan alındığı takdirde 2. aşama yani direksiyon sınavına hak kazanmış olunmaktadır. 4 yazılı sınav hakkınız bulunmaktadır.
Not: B sınıfı otomatik otomobil ehliyeti almak isteyen A, A1, A2,F,G, M veya B1 farklı sürücü sınıfı sürücü belgesine sahip olan adaylar, tüm koşulları sağlamaları şartıyla yalnızca direksiyon eğitimine katılabilir. Bu sayede yalnızca direksiyon sınavında başarılı olarak ehliyetini alır.